tiistai 23. huhtikuuta 2013

Uusi alku

Niin vain ystävien "painostuksesta" minäkin uuden blogin joudun aloittamaan ku eivät kuulemma muuten pysy perillä tapahtumista tarpeeksi... ja kuviakin pitäisi kuulemma olla sitten ja paaaljon ;) yksi onkin jo tuossa ylhäällä, se on viime kesällä otettu, ennen ku vanha navetta palo...

Noh mää koetan kirjoitella tänne meijän markin tapahtumista aina ku kerkiän ja muistan. ;)

Me asutaan Kauhajoen Hyypänkylällä, vanhalla maatilalla joka on sukupolven muutoksen myötä ollu Tuomasksen jo jonkin aikaa. Peltoa meillä on n.18 hehtaaria ja metsää reilu 200. Ns. aktiivi viljelyä meillä ei ole. Pellot on kaikki pohjavesien suojakaistale tukien alla joten niistä kerätään vain heinä pois ja muuten ne saa olla. Hevos ystävilleni tiedoksi ;) niillä saa laiduntaa hevosia mutta ruoho ei saa kulua puhki. eli aitoja tulee siirrellä melko tihiään... :D Mutta tarkoitus ei olekkaan ottaa ku pari hehtaaria peltoa ja sitten talon vieressä oleva vieru (vähän niinku vanha joki uoma) hevosten käyttöön. se riittänee ainakin vähäks aikaa koska tällä hetkellä ei hevosia ole ku yks ;D tosin toista etsitään koko ajan.

Tällä hetkellä pihalla on kova kuhina koska viime kesänä vanha navetta ja lämpökeskus paloi ja niiden tilalle tehdään uusia. Tuomakselle tulee paja missä voi korjata autoja, traktoreita tms ja toiseen päähän  putkivarasto työhön liittyville osille ym. Pajan taakse tulee uusi lämpökeskus ja joskus tulevaisuudessa vielä hakevarasto kuivamolla.

Siinä sivussa olen saanu puhuttua meille hallin taakse hiekkatarhan/kentän jonne tulee valot jne, saa vain nähdä miten käy toteutuksen ;)

Meijän talli on rakennettu vanhaan liiteriin, se on väliaikais ratkaisu koska minun muttoni aikaan tänne kauhajoelle ei sopivia tallipaikkoja Jormalle kiitettävän läheltä löytyny, päätimme ottaa Jorman omaan pihaan kerta paikat oli. Talvella lattian valut yms on hieman hankalaa joten tällä hetkellä liiteri maapohjalla toimittaa tallin virkaa. Ainakaan vielä Jorma ei ole valittanut siittä, päin vastoin :D :D ruoka maistu ja hevonen on rauhoittunut kauheesti. Talliin mahtuu 2 karsina joista toisesta tehdään vielä ns pihatto karsina niin että Jorma pääsee sisään ulos miten vain haluaa :)

Treenimaastoja  meillä tuntuu olevan vaikka kuinka paljon, vielä ku itse oppii kulkemaan ja löytää ne itselle ja hevoselle sopivimmat paikat ni avot :D :D

Koetanpa saada tänne koneelle uusia kuvia paikoista ni näätte niitäkin sitten. Vielä on paikat raksan takia aika siivottomassa kunnossa mutta tietääpähän mitä tekee jos tylsyys iskee... ;) ja oonhan mää jo pensas aitaa vähän madaltanut jne ;) mutta niistä ja muustakin seuraavalla kerralla sitten :)

4 kommenttia:

  1. Hieno homma wuhuu!!!

    vielä kun poistat asetuksist tuon robotti homman niin kommentointi käy lunkimmin:)

    VastaaPoista
  2. Jee! Tosi kiva, että värkkäsit uuden blogin sun "uudesta elämästä" (jossa hevosen reenilenkitkin on sydämen mallisia, niin mä oon kuullut... ;) ) Mutta on se hyvä, että tätä kautta voi ees vähän pysyä perillä sun kuulumisista. Vaadimme vaan sitten tiheästi päivityksiä!

    Kohta sä varmaan järkkäät sinne hyville reenimaastoille vaikka matkaratsastuskisat. :D

    Niin ja edelleen tuo robottihomma haittas kommentointia...


    VastaaPoista