tiistai 19. marraskuuta 2013

Marraskuuta mennään

ja on niin pimiää ettei mitään järkiä...
monesti oon ajatellu että pitäs kirjottaa tänne vaan en oo saanu aikaiseksi... mitähän kaikkia sitä onkaan tapahtunu välillä.... hmmm
Huti ihmettelee uutta kaveria


Kerttu 

no ainakin semmoinen että Kerttu tamma muutti meille... se tuli vähän niinku ylläpitoon mutta ois kuulemma myytävänäkin... tamma on mukava mutta tottaha näissä jutuissa on yks mutta mukana.. ja Kertun mukana se on vas.etusen jänne.. se on kesällä joskus hajonnu nyt pitäs olla kunnossa mutta meidän mäkinen pihatto tarha ei ehken ole paras mahdollinen reenihevosen tarha ku jalka on semmonen ku se on. VIELÄ se ei ole sen pahempi ku tullessa ainut mitä nyt on lämmin koko ajan mitä ei ollu ku hain sen. mutta tamma ei onnu ja meno maittaa mettässä...  kattellaan nyt mitä saajaan aikaan se hajoaa jos on hajoakseen sillehän ei sit voi mitään... Kerttu asuu siis Hutin kanssa pihatossa ja alku kiukuttelujen jälkeen ovat kuin paita ja peppu... ainut vaan ettei Hutin tarttis syödä niin paljoa!! ;)

Hutilla ratsastelin sillon tällön lähinnä pellolla, hommasin sille jopa kimblewikit uusiksi jarruiksi ja ne on hyvät. tietysti sekin sitten nyrjähytti jalkansa ja sillä on nyt vaihteeks toisessa etusessa sanomista niinpä se on sit ollu lomalla jo vaikka kuin kauan. tympiää ku olis ollu kiva silläkin käydä ku on uuden ja toimivat jarrut taas... noh elämä on. onhan tässä muutenkin kaikenmoista säätöä että ei se nyt haittaa jos ei oo kolmea liikutettavaa...

Jorma on reenaillu ihan jees alkuun.. mut sit tuli ihme oire, se saatto mennä peitsille kesken hiitin... :O mä sit ihmettelin ja tulin siihen tulokseen toisen hiitti kerran jälkeen et nyt tarttee pliistrata ja polvia epäilin... avasin oikeen uuden pullon ku vanhassa ei ollu ku tippa pohjalla ja reippaana tyttönä nykäsin koko pollen ympäri, kaikkiin niveliin jaloissa... noh tuota tuota.... niin oli aamulla Jormalla tukit jalkojen tilalla.. eikä vaan niihen etusten... visva valus ja ihmettelinkin ku en oo aikasemmin Jormalla ikään saanu nuin vahvaa reaktiota aikaiseksi... sen edellisen pullon on täytyny olla jo väljähtynytta pahasti ku ei siittä ollu kauaa ku viimeks oon sitä laittanu.. noh koska kelit on vielä ollu melko märkiä piti mun rajoittaa jorman ulkona oloa ja se sit teki sen ettei ne jalat ees lähteny heti paranee niin hyvin ku mitä jos se ois saanu ollu koko päivän ulkona ja ois liikkunu sielä ees vähän... nyt jalat on jo taas ok tietty ruvissa löytyy ;) mut on käyty jo lenkillä ja meno on paljon parempaa joskaan ei vielä sujuvinta mahdollista.
Mähän klippasin sen jo aikaa sit... nyt näyttäs sit taas et kohta saa ajaa uudestaan. se on jo kasvattanu niin pitkän karvan.. mut aattelin odottaa siihen asti et tulis oikeesti lunta ja pakkasta enne ku ajan uudestaan karvat pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti