sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Porukka vaihtunu

... tallissa siis... monta kertaaa pitäny mutten sit kuitenkaan oo saanu aikaseks kirjottaa.. noh nyt se tulee... :P  päätin et mul on tylsää ja tarviin uuden projektin ;) sikspä kipasin Kaustiselle ja hain sieltä Pirkon :D Pirkko on 2v lv ja käytännösä käsittelmätön... vähän huonon näkönenkin Pirkko oli.. (nyt jo voi onneks sanoa että oli) laiha ja pitkällä rumalla karvalla... kopissa jo tullessa huomasin ettei se syö heiniä kunnolla vaan muklaa osan ulos suustaan sikspä sille heti hampilääkäriin aika varattiin. parin viikon päähänhän se meni mut ei se mitään pääasia että aika saatiin ja suu kuntoon. sielä oli toinen poski ihan riekaleina hirmusten piikkien takia ettei oo ihme että muklas heinää ulos syödessään.. pikku hiljaa Pirkko on opetettu nyt sillä on jo ollu pariin otteeseen kärryt perässä vielä ei se tod oo hyvä ajaa.. :D on sen verran huono toi ohjaus tehostin mut kyl se siittä vielä alkuun se ei liikkunu minnekkään, seistä tönötti vaan paikoillaan jos istuin kyytillä, sit jos meen päähän ni sit voi kävellä ihan hyvin ku pellolla mennään... tiellä taas ei oo mitään ongelmia ku vaan suoraan tietäpitkin mennään... voi pöhköä! ois paljon kivempi mennä pellolla muttei neitiä kiinnosta moinen... Pirkko on vähän raasu mut eiköhän se siittä ku vaan saa ruokaa ja liikettä sopivasti ni ala mielikin nousta..

Ku Pirkko tuli kerta ni hevosia olikin jo 4.. oli siis aika laittaa Kerttu pakkaseen... ja ku sopivasti pakasti ni Kerttun aika oli tullu. Kertusta kun ei enää ollu kilvan ajoon eikä siitokseen. Kesällä sitä koetettiin siementää mutta sille tulikin paise joka haittasi merkittävästi ultraamista ja oikean siemennys ajankohdan määrittämistä päätin ettei sen kanssa enää leikitä. ja koska en tiedä kuin kipeä se oli oli mun mielestä paras päästää Kerttu pois. se sai olla loppu kesän ja syksyn pihatossa reilulla ruualla isolla alalla missä liikkua jos haluaa. Huti jäi vähän kaipaamaan mutta nyt se jo Pirkon kanssa hengailee ja pomottaa sitä. 

Jorma juoksi syksyllä yhen startin ja yllätti kyllä mut pikkusen vajaan vuoden tauolta meni ajan 35.2 vaan 0.7sek ennätyksestään... :D muuta mainittavaan ei siittä tartista sit ookkaan... ;) moon paljon ratsastellu sillä ihan noita ratsuratsu juttuja mm hypänny esteitä :D maneesissakin on käyty. mitään ei oo haudattu muttei mitään oo päätettykkään sen kohdalla, kuhan nyt harrastellaan ku ei mikään muukaan oikeen nappaa valmentajaa.. kesällä siittä pitäs tulla iskä, Huti on tiine Jormasta :D :D :D 

mäpä taas kerran koetan ryhdistäytyä tässä kirjottamisessa ;) :D

1 kommentti:

  1. Vihdoinkin! Meinasin jo laittaa, et olisko kuvia kesältä ;)
    Toivottavasti kirjoitat useammin kera kuvien:)

    VastaaPoista